Uncategorized

Nyoppstartet – ikke betal skatt!

Dette høres jo ut som skattefusk, men det er det faktisk ikke. Det å starte opp en bedrift innebærer en ganske stor risiko, og skattemyndighetene vil ikke straffe deg unødvendig for det. Men hvordan skal man håndtere de første årene etter at man har startet opp? Her kommer noen tips.

Finn ut om bedriften har en framtid

Myndighetene er faktisk sjeleglade for at nettopp du velger å gå din egen vei. Det handler om at du finner ditt eget levebrød, enten det er å tilby leksehjelp til ungdom eller skrive russelåter. Du er kjempeflink til akkurat det du er driver med, og det vil skatteetaten virkelig at du skal lykkes med. Derfor vil de at du skal prøve deg frem de fem første årene.

Det betyr ikke at man skal unnlate å føre opp inntektene, og det betyr heller ikke at man kan forbruke overskuddet uten å tenke. Det er viktig å betale inn skatt på en sperret konto som banken setter opp for deg.

OBS! Benytter du deg av DNB, bør du likevel be om å få dette kontrollert flere ganger, da de ikke har fokus på norske kunder, men egen lykke med svært suspekte transaksjoner.

Sett av overskuddet, ta ut minst mulig inntekt

Dersom man ikke er avhengig av å ta ut lønn, anbefaler vi ikke at du gjør det. For det første slipper du å betale skatt to ganger, og dessuten vil du kunne gjøre investeringer med overskuddet i stedet. Dette vil gi deg større sjanser i framtiden. Handlerommet ditt øker.

Grunnen til at du kan investere er at du skriver ned resultatet, og dermed vil skattekravet synke. Husk at skatteetaten ikke hjelper deg om du ikke kontakter dem eller finner den informasjonen du trenger. Og da vil de kreve inn i forhold til det du fører. Derfor bør du unngå å betale skatt det første året, og heller sørge for å ha penger til smellen som kommer året etter. Men best av alt, kanskje du sitter igjen med penger til gode om du investerte riktig.

Tags :