Bedrift

Å være forelder med en karrière

Det er det klassiske dilemmaet for foreldre som jobber mye – å finne balansen mellom å opprettholde en karrière og å få kvalitetstid sammen med familien. Selvfølgelig høres det ikke ut som et vanskelig valg. Selvfølgelig vil du la familien komme først og ta deg tid til ungene. Men ofte går ikke kabalen opp i dagliglivet. Det er langt ifra alle jobber hvor man kan velge å gå tidlig eller starte litt senere om man trenger det. Er man to foreldre som begge er i full jobb med lange dager så trenger man hjelp. Men i så fall hvordan, og fra hvem? Hvordan skal barnet ditt ha det best mulig mens dere jobber?

Spar tid på innkjøpene

Det er ikke bare tiden du tilbringer med barna dine hjemme som lange arbeidsdager kan gå utover. Det blir også mindre tid til både henting og levering i barnehagen eller på skolen hver dag. For ikke å snakke om alle innkjøpene småbarnsforeldre trenger å gjøre. Derfor kan det absolutt hjelpe litt om man kan plukke og bestille det man trenger på nettet. Her kan du finne kule parajumper for barn for eksempel, og spare deg for å bruke halve ettermiddagen på å besøke forskjellige klesbutikker. Det har også dukket opp praktiske tjenester den siste tiden for de av oss som bor i Oslo og ønsker å bestille matvarer på nett. Tiden du sparer på ting som dette kan du gi til de minste.

Hvem skal passe barnet?

Når det kommer til hvor barnet ditt skal være mens dere begge jobber finnes det flere alternativer. Kanskje du har en bror, søster eller foreldre som har mer fritid enn deg og gjerne vil hjelpe til? De fleste barn synes det bare er gøy å være på besøk hos onkel, tante eller besteforeldre med jevne mellomrom. Ellers finnes det også nok av unge mennesker som gjerne vil være barnevakt noen timer, og som regel ikke vil ta så mye for det. Mange familier med råd til au pair og behovet for det benytter seg av dette også. Så lenge du har personer du stoler på som barnet også liker så løser det seg.

Tags :