Bedrift

Hvordan effektivt jobbe hjemmefra

 

Det å jobbe hjemmefra kan ha mange fordeler, som økt produktivitet, økt trivsel og nedkuttet reisetid. Du har mer fleksibilitet, og kan styre mer selv hva som fungerer for deg. Men, det er viktig å forstå at fleksibiliteten kommer med et ansvar. Uansett om du er selvstendig næringsdrivende, har planer om å starte opp din egen bedrift eller av andre grunner har mulighet til å jobbe hjemmefra er det viktig å skille mellom jobb og privat. Her er noen tips på hvordan det gjøres:

Arbeidsområde og rutiner

Når man jobber hjemmefra kan det være fristende å sove litt lenger, gå rundt i pysjen og jobbe fra sengen ettersom en har muligheten til det, men dette kan faktisk resultere i søvnløshet og økt stress. Det er viktig å skille mellom jobb og privat, så om morgenen burde man ha vanen om å komme seg opp og «på jobb», som om man hadde jobbet på et kontor. Enten om du har et eget rom til disposisjon som kontor, eller i minste fall en arbeidspult, er det viktig å ha et bestemt arbeidsområde, som du behandler som hvilket som helst annet kontor. I tillegg er det viktig å sette faste rutiner, som arbeidstider, selv om du har mulighet for fleksibilitet.

Starte opp din egen bedrift

Om du har planer om å starte opp din egen bedrift kan dette i starten være lønnsomt å gjøre hjemmefra. Ved å kutte behovet for blant annet leie av kontor vil dette kunne minske den nødvendige startkapitalen din betraktelig. Men, uansett om du jobber hjemmefra på din egen datamaskin kommer du til å trenge noen oppstartspenger. For å sette i gang bedriften din trenger du for eksempel markedsføring og utvikling, noe som selvfølgelig ikke er gratis. Det er derfor lurt å spare opp så mye penger som mulig før du starter opp, ettersom det kan ta flere år før en ny bedrift går i overskudd.

Om du ikke klarer å tjene opp nødvendig med kapital kan et forbrukslån være en god løsning for de resterende pengene. Finansagenter som Centum kan tilby gode forbrukslånmuligheter for både mindre og større lån, les mer på https://www.centum.no/. Gjennom deres forbrukslånkalkulator er det enkelt å beregne din månedskostnad, og se hvor mye du har mulighet for å låne.

Tags :