Uncategorized

Forretninger i økonomien

I denne artikkelen skal vi snakke om forretninger, og hva dette brede begrepet egentlig vil si i praksis. Det første vi skal gjøre er altså å definere dette, men etterpå skal vi gå gjennom noe praktisk kunnskap som det kan være greit å kunne når det gjelds dette temaet.

Bedrift

En bedrift er rett og slett en organisasjon som spesialiserer seg i å tjene så mye penger som mulig. Dette er faktisk selskapets ansvar; nemlig å maksimere fortjenesten av driften. Det som ofte blir et problem med en bedrift er at beslutningene som vi tar går heller inn på å tjene penger, istedenfor å gjøre det moralsk riktige. Derfor kan det noen gang hende at selskapene gjør forferdelige ting bare for å kunne tjene penger. Problemet er også at ansvaret blir fordelt mellom veldig mange mennesker. Når ansvaret blir fordelt på denne måten så kan det være vanskelig å finne den skyldige for en veldig dårlig beslutning.

Samtidig så gir bedrifter en veldig god produksjon til oss mennesker som vi kan dra fordel av. Alt du ser i rundt deg blir satt sammen av et enormt samarbeid og det finnes ekstremt mange mennesker som må til for at du skal kunne livet ditt slik du lever det i dag.

Strømmen

Så en bedrift er altså det som styrer produksjonen, men hele systemet består egentlig av en slags lagring av verdi som er basert på en enighet, eller til og med en slags tro. Dette vil altså si at vi alle er enige at dersom man skal være i live, så må man kunne bidra med noe til resten av menneskene. Vi er også enige i at desto mer man jobber, eller desto mer verdi man tilbyr, desto mer belønning bør man få for dette. Det vi altså konstant gjør er at vi utfører arbeid for å kunne bytte til oss noe annet arbeid eller en annen tjeneste som vi selv ikke kan gjøre.

På denne måten kan vi jobbe mye og legge masse energi til å utføre en spesiell ting og gjøre den mye bedre enn om vi hadde vært generalister i det vi drev med. Det vi gjør deretter er rett og slett å handle “produksjonsverdi” mellom hverandre. Dersom du skal ut å gjøre og være opptatt med slike ting så kan det være lurt å skaffe deg et par bluetooth hodetelefoner for å kunne gjøre forretninger i farten.

En stor del av dette er sikkerhet og kvalitet, det vil si vi må kunne vise kundene være at vi er seriøse med det vi driver med. Derfor er det viktig å være veldig sikre på beslutningene som vi tar. En stor del av dette er å sørge for at kontantstrømmen flyter godt, så sørg for at pengene går til riktig sted fordi dette er blodårene til bedriften din.

Tags :